Om vår trädgård

Vår trädgård ligger i utkanten av Stockholm , i zon 2. Den har de senaste tio åren haft ett avslappnat liv, sedan årsskiftet 2012 har vi börjat drömma om en nyare trädgård som ger mer på många sätt.

Trädgården spänner över 3000 kvm, där en del är skogspartier med räv och rådjursstråk. Alla i familjen är också väldigt förtjusta i fåglar så vi har en del holkar, fågelbad och fågelmatare i trädgården. Det vanligaste besöket är blåmes, talgoxe och gråsparv. Vi har också ett skogsduvepar som återvänder varje sommar.

Tänkt att jag ska göra en trädinventering i sinom tid, av de trädarter jag idag kan identifiera så finns det ek, björk, prakthäggmispel, rönn, hassel, pil, gran, tall, körsbär, äpple och plommon. Ekorrar hoppar ofta runt i trädkronorna.

Vi drömmer om många saker, tulpaner, en mera inramad trädgård med flera avgränsningar mot grannar och väg, vatten, gärna i rörelse, mera färg, och en köksträdgård i Alys Fowler stil. Det som känns bra är att inget behöver göras, utan allt är när och om vi vill.

Det kan kännas flott att ha en så stor yta att plantera drömmar på, där det dessutom redan finns mycket som andra kanske får dra igång projekt med resultat som syns först för nästa generation. Det är också just väldigt stort, det tar en oändlig tid att klippa gräs, det finns ogräs som breder ut sig på en yta av en mindre villatomt.  För att inte tala om hur mycket träd och växter som får plats och behövs för att fylla denna yta och vilka rötter dom har i vår plånbok.

Just nu infinner sig viljan att förändra ofta, det känns i fotsulor ; ”såg-muskeln” och syns på fräknarna! Välkommen att följa oss i alla upptäckter vi gör på vägen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: