Göteborgstips – Tjolöhoms slott

Tjolöholms slott

Längs med västkusten söder om Göteborg ligger Tjolöholms slott. Jag var där en ruggig dag i November och fick en mycket trevlig stund. Slottet är mycket välskött även slottsträdgården och hela slottsområdet ser ut att få samma omtanke. Helhetsintrycket av slottsområdet är för mig, ganska osvenskt, de var så otroligt välvårdat och smakfullt dekorerat för Halloween att det förde mina tankar till andra länder.  Just detta var för mig överraskande njutbart, omtanken om platsen, som samtidigt blir omtanke om besökarna kändes.

Ek i november

Halloweenpynt

Själva slottsområdet är öppet för besökare, vill man göra en större utflykt arrangeras Afternoon tea inne på slottet. Gillar man teater spelas just nu Fanny och Alexander inne på slottet, med originalkläderna ifrån filmen! Det finns också julbord och om man går i giftastankar går det att få ett ståtligt kalas på slottet!

Vit höstanemon i november

Eftersom vi bara var på slottet för att umgås med naturen en stund så tog vi istället en fika i Storstugan. Hade någon tagit kort på mig när jag klev in genom dörren på stugan hade jag blivit fångad med öppen mun. Storstugan som är ett gammalt folketshus, ligger i en Allmogeby i anslutning till slottet, som bara den är värde ett besök förresten. Storstugan är genuint och ombonat inredd i allmogestil, med samma stilsäkerhet och omtanke som resten av slottet. De serveras hembakat fika, smörgåstårta (!) och en lättare lunch. Kort sagt, en hit!

Rödluvans hus?

Slottet ligger med utsikt över havet, och ja. Det finns ett uttryck som heter ”The million dollar question”, jag tänker att de vi fick se var ”A million dollar view”. Magiskt.

Solnedgång i November

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: