Utflyktstips: Trosa

hus i trosa

När våren och värmen kommer, börjar Trosa visa sig från sin bästa sida igen! Har du inte varit här tidigare rekommenderar jag absolut en dagstur. Ett bra sätt att börja sitt besök är att gå en promenad längs ån ner mot hamnen, förslagsvis ifrån Trosa torg alternativt ifrån Kvarnen.

vårblommor i Trosa

Tulpanblomning

Tulpaner

Trädgårdarna är gamla och uppvuxna, här finns mycket charmiga trädgårdar med låga staket och några med plank som den nyfikne får kika över!

Trosaån

Trosa hamn i April

Båthamnen är värd ett besök, du behöver inte fundera på hur du ska komma hit, det är bara att fortsätta längs ån tills vägen tar slut. När du sedan vänder och går tillbaka passerar du restaurang Fyren, alltid prisvärt, du kommer hitta flera Trosabor som äter här. Du kan också fortsätt runt hörnet ifrån Fyren så hamnar du inne på hamngården, här finns ett mysigt café som serverar räksmörgåsar och även en mycket bra glasskiosk. Så här på våren värmer solen många grader mer i hamngården än någon annan stans eftersom den är skyddad av hus från alla håll. Det går att bli kvar här en lång stund.

Räksmörgås

Promenaden tillbaka mot torget eller Kvarnen kan du istället gå längs Östra Långgatan, då kommer du passera Trosas äldsta hus. När du närmar dig Torget kommer du få syn på Marsipangården på vänster sida, gå in där! Beställ en latte om du är sugen eller en frappe om det är allt för varmt, de är båda mycket, mycket bra. Om du gillar choklad och inte ska allt för långt i bil skulle jag också föreslå att du köper med dig några praliner eller en marsipanrulle härifrån, mmmmm!

Trosa Marsipangården

 

Om du hunnit bli hungrig igen och inte vill fika på Marsipangården,  gå istället över torget och slå ned på vägen längs ån igen, 20 meter ungefär, där hittar du Hannas Café. Här finns det goa smörgåsar och latten är inte så tokig heller. Kjelles bullar som serveras hos Hanna är i och för sig mycket godare än mammas, alla dessa val! Om du istället vill pröva den lite finare mat som också bjuds i Trosa skulle du istället kunna gå in på Trosa Stadshotell som du också hittar på Torget, strömmingen i Bistron brukar vara god!

Och ett sista tips, kom igång kameran!

Annonser
Taggad , , ,

One thought on “Utflyktstips: Trosa

  1. […] tidigare inlägg om en utflykt till Trosa är uppdaterad med lite mer bilder. Min rekommendation kvarstår också, gör ett besök till den […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: