På besök i Tusen trädgårdar 2012

Under Tusen Trädgårdar 2012 i söndags passade vi på att besöka två lokala trädgårdar i Nacka som hade öppet, verkligen imponerad av hur generöst det är av alla som är med att öppna upp sina trädgårdar för besök under en dag.

Kollade av snigelläget och det verkar likna det hos oss, femtio sniglar per kväll plockar folk.

Vi besökte Anita och Anita som både hade trädgårdar på 600 kvm ungefär. Litet och charmigt i jämförelse med vår, jag föll framförallt för två saker. En fantastiska Rogersia och ett vattenfall med tillhörande damm.

Det som slog mig tydligast är hur olika trädgårdar verkligen har en personlighet och på något sätt speglar dess tillfälliga trädgårdsmästare. Charmig och lite söt var denna pelargon-samling, men inget jag själv skulle ge mig på. Själv har jag ett embryo till idé om att starta en trädsamling istället, vi får se hur den tanken kommer vidare. Drömmer bland annat om att ha en Lönn på tomten. Har dock ingen aning om hur de eventuellt går ihop med alla våra ekar av respektabel ålder.

Stort tack till ALLA som öppnade upp sina trädgårdar under söndagen, fantastiskt att få se och inspireras av viljan att skapa och gro 🙂

Märkt , , ,

Lämna en kommentar