Dit inga mördarsniglar når

På balkongen är allt lugnt och fint, där kan inga mördarsniglar , rådjur eller ogräs störa. Och det är faktiskt ganska skönt. Att ”bara” fundera på om allt har bra med vatten för stunden. Efter vårens hårda slit har luften gått ur lite, kan nog inte säga något annat om läget. Av allt hård jobb vi lagt ner är det inte mycket som syns. Trädgårdens ända pion-buske har belönat oss med en blomma i år. Den första på åtta år sedan busken flyttades. Det tar jag till mig i hjärtat, som ett litet ”pepp-talk” och ett, ”kämpa på nu” ifrån växterna själva. I ljusets sken på balkongen, där finns inga bekymmer i världen! & jag gillar det ändå. Det utmanar mig. Att det finns så mycket kvar och lära. Och så mycket kvar och göra, innan det kommer belöning.

Annonser
Taggad

2 thoughts on “Dit inga mördarsniglar når

  1. Ann-Mari Saretun skriver:

    Vi har mördarsniglar på vår balkong och undrar var dom kommit ifrån. Vår granne har det det sunkit på sin balkong med mossa, gamla trasiga madrasser mm. Själva har vi rent med blommor och grönsaker. Vi bor en trappa upp. Hur får vi bukt med det?

    • Grävardotter skriver:

      Oj, tuff fråga! Jag hade nog gjort flera saker. För det första hade jag spridit medel mot sniglar runt balkongen. För det andra hade jag kanske undvikit sniglarna favoritblommor, tex tagetes. För det tredje så gissar jag att du odlar i kruka? Det upplever jag lättast om man har mycket sniglar. Som sista åtgärd hade jag prövat att sätta en sån vinklad snigelkant, antingen runt hela balkongen eller runt krukorna. Men du har kanske provat allt detta redan 🙂 Nematoder har Annika Christensen skrivit om att hon använt och lyckats bra med, det är troligtvis det mest effektiva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: